In de Aftrap van eind juni

Contouren Roockershuyspark steeds meer zichtbaar
Aannemer Sneekes heeft de laaste weken forse stappen gezet in de beoogde aanleg. Zo zagen we langzaam de golvende ‘heuvels’ verschijnen uit het originele, speelse ontwerp van Mirjam Bontje.
Tegelijk werd er hard gewerkt aan de wandelpaden, ook op het oude parkdeel. Waarbij de brede gleuven eerst worden afgevuld met puingranulaat: een mengsel van puin en zand. Om deze later dit jaar, als er niet meer met zware machines gewerkt wordt, mooi vlak af te werken met een speciale toplaag.

Fietspad met kuilen
Het doorgaande fietspad hoort ‘officieel’ niet bij het park. Maar wordt toch ook aangepakt, na stevige aandrang bij ‘Schagen’ door de bestuursleden Menno Wit en Menno Ligthart.

Bomen planten
De vereniging Roockershuyspark wil zo’n 40 extra fruitbomen planten, in perk 9, aan de kant van het Kalverdijkerlaantje. Maar ook nog veel ‘gewone bomen’. Doe mee met onze bomenakties. Nu het nog kan, want er hebben zich al veel sponsors gemeld. Bij elke boom komt een paaltje met ’n persoonlijk boomplaatje. Waarop je eigen naam of die van dierbare familieleden.

Fruitbomen
Nog zo’n 20 bomen te adopteren, voor slechts € 20,- per boom / jaar. Keuze uit handappel, moesappel, handpeer en stoofpeer.

Gewone bomen
Zeker 10 jaar oud, plantplan over hele park van 27 bomen. Nu nog 6 bomen vrij om te sponsoren.
Door betaling van ’n éénmalig bedrag per boom. Ook in 2 termijnen te voldoen. Als bijdrage in de totale plantkosten.
Deze bomen zijn nog vrij:
3 x Lijsterbes en 2 x Witte papierberk, elk met ’n bijdrage van € 240,-
1 x Rode esdoorn, sponsorbedrag € 360,-

Reserveren per mail of in de brievenbus
Reserveer de boom van je keuze. Liefst per mailof doe het formulier in de bus, zie onder. Binnen enkele dagen ontvang je dan de definitieve bevestiging. Zie de formulieren op de website. Of bel even en we brengen het formulier bij je thuis..!

Koos zoekt hulp
Koos Broersen wil het schoffelen van de groene borders en de fruitboomperken nog beter aanpakken.
En stuurt ook het water geven aan bij alle nieuw geplante bomen en struiken. Hij zoekt daarvoor extra handen. Een groepje mensen, dat af en toe een uurtje nuttig werk doet. Dat kan overdag of op ’n avondje…Wie komt ons helpen? Lekker bewegen, in een leuke sfeer…dus ook nog gezond..!

Roockershuyspark p/a Jan van Musscher Kerkbuurt 18 1747GP Tuitjenhorn
www.roockershuyspark.nl  info@roockershuyspark.nl  tel. 06 21 86 54 81